Omgeving

Het strand Long Beach ligt op 1500 meter, het bestaat uit meerdere grotere en kleinere standjes verspreid langs de prachtige kustlijn. Hier vindt u ook tal van restaurants, bars en winkels. Een super mooie 18 holes golfbaan ligt op 7 km van de villa. Het centrum van Kusadasi ligt op ca. 10 km. Voor het villapark stopt iedere 5 minuten een dolmus (busje) dat u voor weinig geld naar Kusadasi brengt. U kunt bij ons ook een auto huren. 

 

De stad heeft een authentiek centrum met een mooie haven waar internationale cruise schepen aanmeren. Op 20 km afstand ligt Efeze, een oude havenstad waar nog vele bouwwerken uit de oudheid bewaard zijn gebleven. Internationale luchthavens als Izmir (65 km) en Bodrum (120 km) zorgen voor een goede bereikbaarheid. De transfer van de luchthaven naar de villa kunnen wij voor u regelen.

 

Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Didim, Pamukkale, Samos, een nationale park (Mili Park) en drie aquaparken. Daarnaast kunt u volop watersporten of een boottocht maken langs de kust. Uitgaan kan in Kusadasi tot diep in de nacht in een van de vele discotheken of bars. Voor de wat koudere wintermaanden is het huis voorzien van centrale verwarming en is daardoor uitermate geschikt om te overwinteren.

 

10 redenen om te kiezen voor Kusadasi

Incididunt

1) Kusadasi heeft zonder meer het gezelligste en meest uitgebreide winkelcentrum van toeristische Turkije. " Shop till you drop" en voor prijzen waar je in Nederland en België alleen maar van kunt dromen...

 

2) Het stadje heeft een van de drukste cruise havens van de Middellandse Zee. De schepen leggen praktisch aan in het winkelcentrum. De grootste, de mooiste, de duurste en meest decadente "liters"  komen hier aan wal. Erg imposant om te zien!

 

3) Van alle archeologische opgravingen in het hele middellandse zee gebied in Efeze, met o.a. de overblijfselen van de Artemistempel, misschien wel het meest indrukwekkend. Het geeft onder andere Kusadasi haar bestaansrecht en ligt maar 17 km bij het stadje vandaan. Een typisch "Must-See" gebeuren en erg de moeite waard. Cultureel hoogtepunt van de vakantie. DOEN!!

 

4) Pamukkale behoort tot de 7 wereld wonderen van de natuur. Staat onder toezicht van UNESCO en is samen met de Agia Sophia in Istanbul, Capadocia (maanlandschapachtige omgeving met veel grotten) ten oosten van Ankara en Efese, een van de vier belangrijkste bezienswaardigheden van Turkije. Weliswaar op 200 km afstand van Kusadasi, maar dichterbij kom je nooit meer.

 

5) Kusadasi heeft het fijnste klimaat van Turkije. Het kan er zomers heet aan toe gaan, maar gelukkig niet zo belachelijk warm als Antalya of Alanya. Ook de vochtigheidsgraad ligt stukken lager. Voor- en naseizoen perfect klimaat voor doeners en zonaanbidders. De winters zijn zacht en mild.

 

6) Twee van de Top 10 Aqua-parken van Europa liggen in Kusadasi. En nog wel naast elkaar! Je voelt je jong en je wilt wat... dus glijden, glijden en glijden. Voor kinderen van 1 tot 91, de "trill" van de vakantie.

 

7) Het grootste Nationale park van Turkije ligt 20 km ten zuiden van het stadje. Droom stranden, zand- en kiezel en een indrukwekkende ruige natuur, met bergtoppen die wel tot 1200 meter boven de zee uitsteken. Ongerepte flora en fauna op z'n best. Een paradijs voor natuur liefhebbers, strandgangers en wandelaars.

 

8) Voor de echte cultuur liefhebbers bestaat er geen betere uitvalsbasis dan Kusadasi. Zo veel historisch pracht en praal gecentreerd in een regio. De mogelijkheden zijn legio. We noemen maar een paar steden; Efeze, Aphrodisias, Claros, Milenne, Prienne, Didyma, Heraklia, Halikarnos, Bergama, etc. Je bent echt een paar vakanties onderweg als je alles zou willen bekijken. Verbazingwekkend wat zich hier vroeger heeft afgespeeld en wat er allemaal gestaan heeft. Hier beleef je de geschiedenis!

 

9) Kusadasi Golf. De golfbaan ligt op een hoogte van 250 meter en kijkt uit op de zee, bergen en het Nationaal Park. Tussen de eerste negen holes en de tweede negen holes bestaat een hoogteverschil van 85 meter. Veel aandacht is besteed aan de ligging van het clubgebouw. Het clubgebouw bevindt zich precies op het punt waar de eerste en de negende hole samenkomen en heeft een spectaculair uitzicht op zee, het Nationaal Park en de golfbaan. In het clubgebouw bevinden zich een restaurant met terras, bar & lounge, recreatieruimte, kleedkamers, massagekamer, pro shop, kantoor- en opslagruimte. In de toekomst worden er wedstrijden en toernooien georganiseerd.

 

10) Wil je het echte Turkije zien en beleven, dan is Kusadasi zonder meer het meest ideale oord van alle Turkse vakantie-plaatsen. Er liggen hier namelijk erg veel originele, grotere en kleinere dorpen en stadjes in het gevarieerde achterland. Selcuk, Soke, Aydin, Mugla, Gumeldur, Kirazlikoy, Davutlar, Guzel-camlik, etc en niet te vergeten Turkije's derde grootste stad: Izmir.